אנזימים הם חלבונים מיוחדים המתפקדים כזרזים כמעט בכל תפקודי התאים והתגובות הכימיות בכל הגוף. לאנזימים תפקיד קריטי בצמיחה, ריפוי ורבייה. הם נחוצים גם לנשימה, חשיבה, תפקוד חיסוני, ויסות הורמונים, ניקוי רעלים, ואלפי פונקציות ביוכימיות אחרות. אנזימים נחוצים גם לעיכול חומרי הזנה של מזון ולהפיכת חומרים מזינים לאנרגיה בתאים.
אנזימים יכולים להיות מיוצרים בתוך הגוף ומחוצה לו. אנזימים אנדוגניים מיוצרים בגוף וניתן לסווג אותם כאנזימים מטבוליים ואנזימי עיכול. אנזימים מטבוליים פעילים בדם, ברקמות ובאיברים.
אנזימי עיכול מיוצרים בפה, בקיבה, בלבלב ובמעי הדק. הכבד מייצר מלחי מרה בילירובין, חומצות מרה ופוספוליפידים המסייעים לעיכול השומן. כל אלה יחד עוזרים לגוף להמיר מזון לחומרים מזינים שמישים.
אנזימים אקסוגניים הם אנזימים שמקורם מחוץ לגוף ומסווגים כאנזימים של מזון. אנזימי מזון נמצאים במזון גולמי ולא מעובד ומסייעים בפירוק חומרי הזנה במהלך העיכול.
היכולת של הגוף לייצר כל הזמן אנזימים מטבוליים לעיכול מוגבלת בזמינות חומרי הגלם וביכולת הייצור. אם התזונה שלנו אינה כוללת מספיק אנזימי מזון בכדי לפרק את המזון שאנו אוכלים, יש להפנות את משאבי האנזימים האנדוגניים של גופנו לייצור אנזימי עיכול כדי לזרז את הפיכת המזון לחומרים מזינים זמינים. כושר ייצור המכוון לייצור אנזימי עיכול הוא יכולת שאינה זמינה לייצור אנזימים מטבוליים חשובים.
הצורך המתמיד של הגוף לייצר אנזימי עיכול יכול לגרום לירידה ברמות האנזימים המטבוליים הקריטיים לבריאות ולתפקוד התא האופטימלי.
דוגמה לאנזים מטבולי חשוב הוא סופראוקסיד דיסמוטאז/SOD המגן על תאים ממולקולות רדיקליות חופשיות. אנזימים מטבוליים נחוצים גם לייצור אנרגיה, לגידול ותיקון רקמות ולניהול מוצרי פסולת רעילה. כאשר אנו אוכלים מזונות עשירים באנזימי מזון, גופנו יכול להשתמש בפחות משאבים לייצור אנזימי עיכול ובעל יכולת רבה יותר ליצור רמות אופטימליות של אנזימים מטבוליים.